Към момента голям интерес има към покупката на така наречените имоти “на зелено” или с други думи имоти, които са на идеен проект или сградата, в която се намират не е получила все още удостоверението за завършен груб строеж-Акт 14.
Интересът е породен от това, че обикновено този тип имоти се търсят с цел инвестиция, а не за живеене от събственика и цената им на квадратен метър е с около 30% по-ниска от действащите цени на пазара към момента на покупката.
Какво е важно да се знае?
Има редица особености при реализирането на такова инвестиционно намерение от това кой е инвеститорът или строителят на обекта - неговата история и завършени проекти, каква ще бъде схемата на изплащане на такъв имот, колко ще е самоучастието и прочие.
В общия случай, при консултация директно с Банката, ще ве се каже, че такъв имот не може да бъде кредитиран, но това не е съвсем така.
Кредит Дизайн ЕООД е в дългосрочни отношения с инвеститори с практика в Бургас и региона и с опит при финализирането на сделки с имоти “на зелено”, така че ще се радваме да ви консултираме и съдействаме за реализирането и на такъв тип инвестиционно намерение.

Банките, с които работим

Пощенска Банка
Централна кооперативна банка
УниКредит Булбанк
Токуда Банк АД
Първа инвестиционна банка - FIBANK
Обединена българска банка
Банка ДСК
Търговска банка Д
Алианц Банк

Позвънете

+359 8875 23 412